Šebelić, Milan

Šebelić, Milan (Novi Sad, 1927 - ? ), pjesnik. Gimnaziju pohađao u Vinkovcima, a Višu školu za socijalne radnike u Zagrebu.

Kao sudionik NOP-a, tijekom poraća radio u Oblasnom komitetu USAOH-a za Slavoniju. Pisati je počeo rano. Bio je dopisnikom "Glasa Slavonije" gdje je objavio i prve pjesme. Preselio se u Pulu. Surađivao u raznim listovima i časopisima, npr. u "Istarskom mozaiku" (1960-ih godina član uredništva i kraće vrijeme urednik za poeziju) i "Istri". Matica hrvatska u Vinkovcima objavljuje mu prvijenac "Oganj u buri" (1963), a 1965. zbirku "Grč iskušenja". U vlastitoj nakladi 1965. u Puli tiska "Poemu o Istri", odnosno "Pjesmu o Istri", predmetnotematski slične tekstove u dvije inačice. U Zagrebu objavio pjesme za djecu "Mama i ja" (Didaktainvest, 1971).  Šebelićevi stihovi danas su uglavnom književnopovijesna činjenica.

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply


Literatura

Bilješka o piscu, u: "Oganj u buri" (1963.); D.Š., Pogovor knjizi "Grč iskušenja" (1965.); Marijan Grakalić, Pogovor knjizi "Poema o Istri" (1965.); M. (Marijan Grakalić), prikaz knjige "Grč iskušenja", u: "Istarski mozaik", br. 1-2 (1965.)

Slučajna natuknica

Sepomaia viva