Dani europske baštine

Ovogodišnja manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održava se okvirno od 15. rujna do 20. listopada 2019. godine sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava.

Dani europske baštine u Hrvatskoj se tradicionalno obilježavaju već više od dvadeset godina. Ovogodišnja manifestacija nudi široku lepezu raznovrsnih događanja organiziranih u više od 40 mjesta diljem Hrvatske, od Vukovara, preko Slavonskog Broda, Zagreba, Pule, Zadra do Dubrovnika i Konavala.

Tijekom manifestacije nastojat će se približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici te naglasiti njezin kreativni potencijal kao i doprinos razvoju suvremenog stvaralaštva. Umjetnost i zabava sveobuhvatna je tema koja uz kulturnu baštinu obuhvaća i vizualne umjetnosti, kino, ples, festivale, čitanje, glazbu, fotografiju, kazalište i dr.

Arheološki muzej Istre se u ovogodišnje obilježavanje Dana europske baštine uključio sa tri programa: Stručni obilasci izložbe Meštrović: Otisci duše, religiozna umjetnost Ivana Meštrovića, podvodnog arheološkog lokaliteta Bijeca kod Medulina i arheološkog nalazišta Malo rimsko kazalište u Puli.
 
Izložba "Meštrović: Otisci duše, religiozna umjetnost Ivana Meštrovića" može se pogledati uz besplatno stručno vodstvo svakog utorka i četvrtka u 11 sati od 15. rujna do 20. listopada 2019.  
Stručni obilazak vodstvo i prezentacija arheološkog lokaliteta - Malo rimsko kazalište u Puli zakazano je za 27. rujna 2019., u 09 sati, te u 10, 11, 12, 13 i 14 sati.
Stručni obilazak podvodnog arheološkog lokaliteta Uvala Bijeca u Medulinu bit će 5. listopada 2019. u 10, 11 i 12 sati.

Za sva tri programa obavezne su predbilježbe na telefon 052/351-300 na kojem se mogu dobiti i podrobnije informacije vezane uz obilaske.

Izvor: Arheološki muzej Istre