Teranke

Ženska klapa, djeluje od jeseni 2002. U svom repertoaru članice njeguju dalmatinske klapske pjesme, istarsku pjesmu, gospel, obrade popularnih skladbi i evergreena kao umjetničke kompozicije modernijih sadržaja.

Održale su preko 200 javnih nastupa, surađivale s najpoznatijim glazbenim umjetnicima Istre, nastupale na mnogim humanitarnim koncertima, smotrama, susretima klapa diljem lijepe naše, festivalima i natjecanjima klapske i a capella pjesme, gdje su postigle zapažene rezultate. Dobitnice su mnogobrojnih priznanja i nagrada, među ostalim i ovih: • Buzet - Festival istarskih klapa - 2003. - druga nagrada - 2004., 2005., 2006. i 2007. - prva nagrada • Senj - Festival sjevernojadranskih klapa - 2003. - prva nagrada za najbolju debitantsku klapu i ukupno treća nagrada - 2005. - prva nagrada žirija i «Zlatni štit grada Senja» • Omiš - Festival dalmatinskih klapa - 2004. - druga nagrada debitantima «Kamen sreće» - 2005. - druga nagrada i osvojen «Srebrni štit grada Omiša» - 2006., 2007., 2008. – finalistice • Nastup u Barceloni • Sudjelovanje na: «Europa and it´s songs - 9th International Folksong Choir Festival» - 2007. - osvojena druga nagrada i srebrna medalja • Nastup za predsjednika RH Stjepana Mesića - 19.02. 2004. u Puli Nastupale su i na umjetničkoj instalaciji «Kravata oko Arene» 2003., s izvedbom pjesme B. Krajcara i D. Načinovića «Vez» (napisana za Teranke baš za ovaj povod). Također na otvorenju filmskog festivala u Areni 2005. i 2007., na festivalu u Prebenicu (Italija, kolovoz 2005.), u Aicha i Passau (Njemačka, listopad 2005.) i održale koncert u zagrebačkoj dvorani «Vatroslav Lisinski» u studenom 2005. , te u sklopu manifestacije «Omiš u Lisinskom» (nagrađene klape Omiškog festivala). Surađivale su s domaćim pjevačima na njihovim novim projektima i snimanjima u studiju: rock grupa Gardenija, Tamara Obrovac, Bruno Krajcar i Vesna Nežić-Ružić. Najdraža im je suradnja s Ljubom Stipišićem Delmatom (laureat i dobitnik Porina za životno djelo 2006), za kojeg su snimile dvije pjesme. Delmata je Terankama poklonio pet svojih pjesama od kojih su dvije izvele na festivalu u Kaštel Kambelovcu 2008. «Pulske večeri klapske pjesme» naziv je smotre koju su organizirale članice ove ženske klape 2005., od kada se ona tradicionalno održava svake godine i okuplja klape iz cijele Hrvatske.

Članice Teranki su: Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Melanie Andrić Vurušić, Jadranka Celić Bernaz, Kristina Puh, Diana Mirković i Tatjana Merkl.

Slike


Audio


Moje si more

Ima jedan svijet

Oprosti

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply


Slučajna natuknica

Fabretto, Carlo