Kazalište Dr.- Inat – teatar kreativnog kazališnog promišljanja

Osnovano 1984. godine, Kazalište Dr. INAT postaje i ostaje mjestom okupljanja najnadarenije pulske mladeži: odgaja ih, pruža mogućnost upoznavanja svih kazališnih zanata (glume, režije, scenografije, kostimografije, tehničkih priprema) te je mjestom iskaza njihovog umjetničkog impulsa.

Eruptivna energija prijelazne dobi (pubertet i rana adolescencija) između djece i odraslih - kad se kida staro, a novo se tek uspostavlja - kazališnim znakovljem modulirana, na sreću, nalazi kreativan put u glumišnim inovacijama Inatovaca.
Više od 300 srednjoškolaca, studenata i odraslih, pravih kazališnih zanesenjaka stekli su glumačko umijeće i iskustvo življenja u INATU, a pojedinima to postaje i životni put. Članovi INATA diplomirali su na prestižnim kazališnim akademijama u Bologni, Berlinu, Londonu, Utrechtu.
Rad i postignuća INATA priznati su na našoj, europskoj i svjetskoj kazališnoj sceni, potvrđeni na brojnim nastupima u Hrvatskoj i na svjetskim festivalima u zemljama svijeta na četiri kontinenta: Austriji, Francuskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Poljskoj, Kolumbiji, Venezueli, Švedskoj, Danskoj, Češkoj, Slovačkoj, Monaku, Južnoj Koreji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Srbiji, Crnoj Gori, Latviji, Kanadi, Španjolskoj, San Marinu, Bugarskoj, Tunisu i Egiptu.
Kazalište Dr. INAT jedan je od osnivača i suorganizatora Međunarodnog kazališnog festivala PUF i međunarodnog kazališnog projekta Anno domini.
INAT je članicom AITE (organization for undrstading and educacion through theatre) pri UNESCO; ITI-a (hrvatski centar ITI), UNUSCO,  te IETM (europska asocijacija profesionalnih kazališta.

U.