Bouygues groupe, Paris

Bouygues groupe, Paris, udruga društava različitih djelatnosti, od izgradnje do telekomunikacija, vodoprivrede i televizije, koju je 1950-ih u Parizu utemeljio Francis Bouygues.

U 2002. ostvarila je poslova u vrijednosti od preko 22 milijarde eura i zapošljava više od 120.000 radnika. Bouygues Construction u toj grupaciji zapošljava 34.000 radnika i ostvaruje godišnje više od 5 mlrd. eura poslova na svim kontinentima.

Bouygues je u koncesijskom društvu BINA-Istra d.d. vlasnik 51% dionica te prema sporazumu dioničara BINA-Istre ima status glavnog izvođača radova. Njegov je interes i obveza osigurati financijskih sredstava za izgradnju Istarskoga ipsilona, a kao glavni izvođač radova ima obvezu dati u podizvođenje što veći dio domaćim izvođačima. Na tim je osnovama zatvorena financijska konstrukcija kreditnim aranžmanima i izvedeni su radovi za dionicu Pazin-Kanfanar-Vodnjan u dužini od 34,2 km (puštena u promet 3.XII.1999., kao faza 1A. Godine 2003. počeli su radovi na zapadnom kraku Istarskoga ipsilona (faza 1B) i ugovoren je završetak radova na dionici od Medaka do Umaga (41 km), uključujući vijadukt Mirna, do svibnja 2005., a na dionici Vodnjan-Pula (13 km) do svibnja 2006. Financijska su sredstva osigurana emisijama obveznica BINA-Istre d.d. te dijelom iz kredita.

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply


Slučajna natuknica

Uljanik d.d.