Roženice na koncertu Vjeruj u ljubav u pazinskom Spomen domu, (preuzeto s https://rozenice.hr/portfolio-item/vjeruj-u-ljubav-2022-u-pazinu/), 2022.

Roženice, zbor

Roženice, mješoviti pjevački zbor iz Pazina.

Zbor je utemeljen 14.III.1979. na poticaj tadanjega Narodnog sveučilišta Pazin i grupe entuzijasta. Od osnutka do kraja 2002. djelovao je pod umjetničkim vodstvom Nella Milottija, skladatelja i glazbenog pedagoga iz Pule. Od 2003. umjetnička je voditeljica zbora Ines Kovačić Drndić koja je od 2019. i njegova predsjednica.

Od osnutka Roženice su, u dužem ili kraćem razdoblju, okupile više od 170 članova. Raznolik repertoar zborskih djela istarske glazbene baštine, hrvatskih, talijanskih i drugih skladatelja (stotinjak sakralnih, gotovo 200 svjetovnih djela) izvodile su na brojnim javnim nastupima u Hrvatskoj i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija, Wales). Sudjelovale su na smotri Naš kanat je lip te na drugim glazbenim priredbama.

Zbor je stalni sudionik svjetovnih i crkvenih svečanosti u Pazinu i drugim istarskim mjestima, a sudjelovao je u dramskoj predstavi Valigaštar Tomislava Milohanića, u režiji Roberta Raponje, s izvedbama u Puli i Zagrebu. Redovito sudjeluje na međunarodnom Festivalu amaterskog kulturnog stvaralaštva (FAKS), koji se od 2014. održava u nekoliko istarskih gradova. Suradnik je i sudionik međunarodnog festivala zborova Musica Sacra koji se od 2015. također održava u nekoliko istarskih gradova. Od 2016. organizira i predvodi zabavni koncert Vjeruj u ljubav, koji se na Valentinovo održava u pazinskom Spomen domu, a od 2017. redovan i jedini predstavnik Istre i Kvarnera na prestižnom koncertu Božić u Ciboni u Zagrebu.

https://rozenice.hr/

Slike


Audio


Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply