Uljanik, sredstva informiranja

Uljanik, sredstva informiranja, sustav obavješćivanja unutarnje i vanjske javnosti.

Od 1955. pulsko brodogradilište Uljanik se koristi različitim načinima informiranja, na čemu rade njegovi novinari i urednici. Od tada do 1990., s kraćim prekidima i mijenjajući oblik, izlazio je mjesečnik - bilten Uljanik (dvije godine izlazio je u sklopu Vjesnika). Sadržavao je izvještaje sa sastanaka samoupravnih tijela i političkih organizacija, informacije, razgovore, intervjue, reportaže, karikature, pjesničke radove radnika i omladinske priloge. Od 1973. jednom do dvaput tjedno, izlazi i glasilo Mali informator. Vrlo je jednostavan, oblikom letak, a svaki je broj u drugoj boji. Donosi vijesti iz rada poslovodnih organa, potom o proizvodnim rezultatima i poslovanju, o radu pojedinih organizacijskih jedinica i o zanimljivostima izvan Grupe te različite obavijesti i zahvale.

S informatičkom modernizacijom Uljanika razvilo se i elektroničko interno informiranje na Intranetu, lokalnoj mreži, na kojoj se od 2000. dnevno mogu pratiti novosti iz Uljanika i iz hrvatske brodogradnje, nekoliko zanimljivih web-aplikacija, poput Arhive fotografija, a mogu se ostvariti i veze sa svjetskim brodogradilištima.

Radi informiranja vanjske javnosti Uljanik je imao i svoju radioemisiju Uljanikovih 30 minuta, koja se redovito, nedjeljom, emitirala na Radio-Puli. Nakon 25 godina emitiranja ugašena je u svibnju 1990.

Od 1998. Uljanik ima svoju stranicu na Internetu, najprije u sklopu tvrtke Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, a potom od 5.VI.1999. i samostalno. Na stranici je na hrvatskom i engleskom jeziku objavljen popis izgrađenih brodova, povijesni razvoj, smještaj, organizacijska struktura i redovito se osvježava rubrika vijesti i informacija.

Od 2000. Uljanikova televizijska emisija pod nazivom Pulski navozi emitira se svake druge subote, s prekidom u ljetnim mjesecima, na pulskoj TV Novoj. Bavi se poslovnim i proizvodnim događajima, uspjesima pojedinih društava i pojedinaca, sportskim i kulturnim zbivanjima te utjecajem koji Uljanik ima na grad i njegov razvoj.

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply