Nautilus, Veslaški klub - Societa' Nautica

Nautilus, Veslaški klub - Società Nautica, sportski klub, utemeljen u listopadu 1953. u Kopru kao sljednik Circolo canottieri Libertas (osnovan 26.VI.1888., predsjednik Felice Bennati).

Njegov najveći uspjeh između dvaju svjetskih ratova bila je olimpijska srebrna medalja u četvercu s kormilarom (Bruno Vattovaz, Giovanni Nino Plazzer, Riccardo Divora i Bruno Parovel, kormilar Giovanni Nino Scher) u Los Angelesu 1932. Na Olimpijadi u Londonu 1948. dvojac s kormilarom (Giovanni Steffè i Aldo Tarlao, kormilar Alberto Radi) osvojio je drugo mjesto. Godine 1949.-51. dvojac s kormilarom (Giuseppe Ramani i A. Tarlao, kormilar Luciano Mariòn) pobijedio je triput uzastopce na europskom prvenstvu.

U jugoslavenskom razdoblju, pod imenom Nautilus, najveći uspjeh postigao je potkraj 1950-ih pod vodstvom Neronea Olivierija (npr. ženski četverac u Beogradu 1957.). Dvojac Majda Prijon - Bojana Sosič (double-scoul) bio je ženski juniorski prvak 1967. u Jajcu. Uspjehe je postizao i 1990-ih, posebice u juniorskoj konkurenciji (zlato u četvercu s kormilarom na svjetskom prvenstvu u Plovdivu 1999.); izostanak uspjeha u seniorskoj konkurenciji objašnjava se odlaskom mladih na studije.

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply