Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio je prvo mjesto na 61. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi, (preuzeto s https://umjetnicka-skola-porec.hr/natjecanja/harmonikaski-orkestar-osvojio-1-mjesto-i-i-nagradu-na-drzavnom-natjecanju/), 2023.

Umjetnička škola Poreč

Umjetnička škola Poreč osnovna je glazbena i plesna škola.

Osnovana je 1974. pri Narodnom sveučilištu u Poreču kao Osnovna glazbena škola Poreč te je dugo djelovala pri porečkom Pučkom otvorenom učilištu, od 1998. pod imenom Osnovna glazbena škola „Slavko Zlatić“.

Od 2014. djeluje kao samostalna Umjetnička škola Poreč, u kojoj djeluju odjeli klavira, harmonike, gitare, flaute, trube, violine i violončela te odjel suvremenoga plesa.

Uz produkcije plesnih predstava „Alisa u zemlji čudesa“, „Ježeva kućica“, brojne koncerte, plesne programe, nastupe u zemlji i inozemstvu, škola organizira i međunarodna natjecanja i festivale „Antonio Janigro“, „Pianoforte“ i „Poreč Fest“, ljetne škole te projekte poput „Ponovno zajedno“, „Dani harmonike“, „Dani klavira“, „Dani gitare“, „Dani gudača“, „Dani puhača“ i „Dani plesa“ na kojima okuplja renomirane glazbenike, plesače i pedagoge, nekadašnje učenike Škole te goste iz drugih škola i akademija. Učenici škole redovito osvajaju najviše nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

U sklopu škole djeluje i Područni odjel u Vrsaru s harmonikaškim, klavirskim, gitarističkim, gudačkim (violina) i puhačkim (truba) odjeljenjem.

Slike


Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply