Logo Ladonje

Ladonja, udruga

Ladonja (tal. Associazione „Ladonja"), udruga građana.

Utemeljena 31.V.2008., osnovana je radi promicanja razvoja civilnog društva u Istri, te poduzimanja konkretnih inicijativa i aktivnosti u tom smjeru kroz političko djelovanje. Pokretač i prvi predsjednik je Plinio Cuccurin. Ostali ciljevi su zalaganje za zaštitu građanskih sloboda i prava građana, dobrobit građana na osnovi jednakopravnosti, edukacija organiziranjem savjetovanja, seminara, tečajeva i radionica, te suradnja s drugim društvima i organizacijama.

Ime je dobila prema stablu koje raste u gotovo svim dijelovima Istre, a dio je prirodne baštine i jedan od autohtonih simbola ovog kraja.

Skupština je najviše tijelo organizacije, a čine je svi njezini članovi. Ima svoje podružnice u Tinjanu, Balama, Višnjanu, Medulinu, Rovinju, Umagu i središnjoj Istri, te Klub mladih Ladonje. Sudjelujući na lokalnim izborima 2009. ostvarila je drugi rezultat s 18% glasova. U županijskoj skupštini je dobila 8, u gradu Puli 5 vijećnika, a vlast je osvojila u općinama Bale, Medulin, Višnjan, Tinjan i Sv. Lovreč, te na taj način postala najjačom oporbenom opcijom vladajućoj koaliciji (IDS-SDP). U natjecanju za izbor istarskog župana, predsjednik Ladonje Cuccurin prolazi u drugi krug te osvoja 39,15% glasova.

Slike


Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply


Slučajna natuknica

Ladonja, udruga