S koncerta pod maskama Umjetničke škole Matka Brajše Rašana 9. 2. 2022. u Labinu, (preuzeto s https://usmbr.hr/koncert-pod-maskama-labin-1/)

Umjetnička škola Matka Brajše Rašana Labin

Umjetnička škola Matka Brajše Rašana u Labinu osnovna je glazbena i plesna škola.

Započela je djelovati 1988. kao područni odsjek Osnovne glazbene škole pri Centru za kulturu i obrazovanje u Pazinu (današnje Pučko otvoreno učilište Pazin), od 1992. djelovala je pri Pučkom otvorenom učilištu Labin kao Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana, a od 2014. djeluje kao samostalna ustanova pod sadašnjim imenom.

U školi djeluju odjeli klavira, harmonike, gitare, flaute, klarineta, saksofona, violine i udaraljki te odjel suvremenoga plesa. Organizira brojne koncerte i manifestacije na kojima sudjeluju i nastupaju učenici i učitelji, gosti iz drugih umjetničkih škola i akademija, kao i poznati estradni glazbeni i plesni umjetnici.

Škola je inicijator školskoga kviza iz solfeggia i teorije glazbe „Sol-Fa-Labin“ te školskoga instrumentalnog i plesnog natjecanja „Proljetni crescendo“, organizator manifestacija poput Klavirskoga maratona, međunarodnoga Rabac Orchestra Festivala, međunarodnoga Festivala udaraljki „Bum Bam“, susreta gudača, gitarista, puhača, smotre harmonikaša, i dr. Učenici škole sudjeluju i osvajaju visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

U sklopu škole djeluju i tri područna odjela: u Potpićnu, Buzetu i Lovranu.

Slike


Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply